הוראות לניקוי ותחזוקת גרילי גז

הדרך הטובה ביותר לשמירה על גריל הגז שלכם לאורך זמן היא טיפול ותחזוקה נכונה, בעיקר על ידי ניקיון בסיסי באופן שוטף.

הקפדה על הוראות השימוש וכן כיסוי הגריל יכולים לסייע בשמירה על המוצר לאורך זמן ויאפשרו לכם להנות ממנו לאורך שנים.

יש לנקות ולתחזק את הגריל גז / מטבח חוץ שלכם בהתאם להוראות התפעול, תחזוקה וניקיון המצורפות למוצר ולפעול על פיהם. להלן הוראות הפעלה כלליות והוראות ניקוי ותחזוקת שוטפת של גריל הגז:

הוראות בטיחות

  1. הגריל מיועד לשימוש מחוץ לבית, במקום מאוורר בלבד.
  2. יש לחבר את הגריל עפ"י הוראות היצרן בלבד, כל שינוי במכשיר עלול להיות מסוכן.
  3. חלקים נגישים עלולים להיות חמים מאוד, השתמש בכפפות תנור בעת החזקת החלקים החמים, והיה עירני לחום הפורץ החוצה כאשר מרימים את המכסה.
  4. הרחק ילדים מהגריל
  5. אין להזיז את המכשיר בעת השימוש.
  6. אין להשאיר את הגריל דולק ללא השגחה.
  7. יש להרחיק את המכשיר מחומרים דליקים – אין להתקינו במרחק 1 מ' (מאחור, מהצדדים, מעל ומתחת) מחומרים דליקים. כמו כן אין להשתמש או לאחסן נפט או נוזלים/גזים מסוכנים אחרים בתוך או ליד הגריל.
  8. אין להשתמש במכשיר זה בפחם או בחומרי בעירה מוצקים אחרים.
  9. אין למקם את הגריל מעל תעלות ניקוז, וכמו כן יש להימנע משימוש בכבלי חשמל או בצינורות דלק ליד האזורים המחוממים.

 

הוראות בטיחות גז

  1. יש להשתמש במכשיר רק עם צינור ובלון גז תקני, בעת חיבור הגש יש להזמין טכנאי גז מוסמך.
  2. חובה עליך להשתמש במיכל ווסת תואם ע"מ להפעיל את הגריל באופן בטוח ויעיל, שימוש לא נכון באחד מהשניים מסוכן וחורג מתוקף האחריות. נא התייעץ לפני השימוש עם חברת הגז המקומית.
  3. השתמש רק בווסת ובגז תקניים: 30 mbar
  4. יש להרחיק את בלון הגז ממקור ההצתה בעת החלפת בלון הגז או בעת ביצוע בדיקת דליפות.
  5. יש להניח את מיכל הגז על הרצפה ורחוק מכל מקור חום. במידה ויש צורך בהחלפת המיכל נא לוודא שהגריל במצב סגור (OFF) ואין כל חומר דולק אחר בקרבת מקום )סיגריות, אש גלויה, גיצים וכו'.
  6. אסור שהצינור היוצא מבלון הגז יגע בתחתית היצוקה, יש לשמור על מרחק של לפחות 18 ס"מ בין צינור הגז לתחתית! אסור להשתמש בצינור שאורכו עולה על 1.5 מ.' אסור לפתל את צינור הגז מכל סיבה שהיא. יש לבדוק בעין את הצינור לסדקים או בלאי חתכים או לפי דרישות תקנות הבטיחות במידה ומתגלה תקלה יש להחליף את הצינור לפני ההפעלה. הצינור אמור להיות רפוי וללא קשרים או מסובב או מקופל.
  7. כמו כן יש לוודא שצינור הגז לא מתוח , מפותל, כיפופים חדים וזאת ע"מ לאפשר זרימה חופשית של הגז.
  8. מלבד נקודת החיבור לגריל שום חלק אחר של צינור הגז לא יהיה במגע עם הגריל.
  9. אם הינך מריח גז:
  • סגור את ברז הגז לגריל מייד
  • כבה את כל המבערים הפתוחים
  • פתח את המכסה
  • בצע בדיקת דליפות (ראה בדיקת דליפות מטה)

 

בדיקת דליפת גז מהגריל

חשוב! אם אינך יכול למנוע דליפת גז ,סגור את שסתום הגז והתקשר לספק הגז המקומי. בצע בדיקה זו הרחק מלהבות גלויות או מניצוצות והמנע מעישון.

לאחר החלפת בלון גז או אחסון ממושך יש לבדוק את המכשיר למניעת דליפות גז.

  1. הכן דלי עם מים וסבון.
  2. וודא כי המכשיר במצב סגור.
  3. חבר את מקור הגז – וודא כי הצינור הדוק ומחובר כהלכה.
  4. פתח את מקור הגז.
  5. הברש את הצינור וכלל החיבורים עם מים וסבון.
  6. אם מופיעות בועות ע"ג הצינור אזי ישנה דליפה אשר מחייבת טיפול לפני כל שימוש במכשיר – סגור את מקור הגז, טפל במקור הדליפה וחזור על הבדיקה שוב פעם.
  7. לאחר הבדיקה וודא כי אינך שוכח את מקור הגז פתוח.

 

הוראות הפעלה

לפני תחילת השימוש יש לוודא שהבנתם את המידע החשוב המתואר בחוברת זו. חשוב! אי שמירה או ביצוע לקוי של הוראות ההפעלה עלול לגרום לפציעה חמורה או נזק. במקרה של שאלה או חוסר הבנה יש לפנות לחברה.

חשוב! לפני כל שימוש יש לבדוק בעין את שסתום הגז והצינור – וודא שבצינור אין סדקים, קרעים, קשרים והוא ממוקם בבטחה הרחק מלהבות גלויות ומשטחים חמים.

  1. יש לפתוח את מכסה הגריל.
  2. יש לוודא שכל כפתורי הגריל במצב סגור.
  3. יש לפתוח את ברז הגז במיכל.
  4. הדלקה בעזרת מצת מובנה
  5. לחץ וסובב את הכפתור השמאלי נגד כיוון השעון עד לשמיעת "קליק" זהירות! יש לבצע את ההצתה רק כאשר הווסת פתוח לגמרי.
  6. חזור על הפעולה עד שהמבער דלוק.
  7. אם המבער אינו נדלק אחרי 5-4 ניסיונות, סגור את ברז הגז ווסתי הגז, המתן כ5- דקות ונסה שוב. אחרי שהמבער השמאלי דולק , פתח את המבערים לפי הסדר משמאל לימין והאש תעבור אליהם באופן עצמאי.

 

דגשים:

  • לאחר ההדלקה יש להפעיל את הגריל עם מכסה פתוח על אש גבוהה למשך כ – 3 עד 5 דקות ע"מ לחמם את הברביקיו למצב בישול אידיאלי.
  • שימוש ראשון – לפני הבישול בפעם הראשונה בגריל יש לחמם אותו בלהבות גבוהות ביותר למשך 15 דקות פעולה זו תחזק את הצבע והיא עלולה לגרום לריח לא נעים (זה רגיל בהדלקה ראשונה), צבע משטח הבישול ישתנה קלות.
  • בזמן השימוש בגריל עם מכסה סגור – אין לאפשר חימום יתר של הגריל במצב זה. במידה ויוצאות להבות משמעותיות בזמן הבישול יש לסגור את זרימת הגז בכפתורי הבקרה ולהמתין כ- 5 דקות לפני שמנסים להדליק את המכשיר מחדש.
  • בכדי להפחית את התפרצויות הלהבות יש לנקות את הבשר משומן מיותר לפני הבישול . יש להרחיק שאריות שומן מהגריל – ככל שיש הצטברות של שומן כך יש סכנה שהלהבות תגברנה. אם זאת מעט להבות רצויות בגלל שהמיצים מתנדפים מעניקים לבשר את הניחוח הצלוי . אין זה מומלץ להשתמש במים לכיבוי שריפת השומנים מאחר והדבר עלול להזיק למבערים, במקרה של שריפת שומנים כבה את הגז בעזרת וסתי הגז.
  • כדי להפחית את הדבקת המזון למשטחי הבישול, יש להבריש את הסבכה בשכבה דקה של שמן בישול לפני הצלייה .

 

הוראות שימוש לאחר הצלייה :

  1. יש להשאיר את הגריל דולק במצב גבוהה לעוד מספר דקות ע"מ לאפשר שריפת שאריות מזון מה שיאפשר ניקוי קל יותר.
  2. כבה את הגריל באמצעות וסתי הגז.
  3. סגור את אספקת הגז.
  4. יש לסגור את מיכל הגז בכל עת שהגריל לא בשימוש.
  5. הנח לגריל להתקרר לפני ניקוי הזזה או אחסון.

 

טיפול, ניקיון ותחזוקה

אנו ממליצים לנקות ולשמן לאחר כל שימוש

  1. יש לוודא שכל חלקי הגריל קרים לפני הניקוי.
  2. יש לנקות את הגריל באופן קבוע ובמיוחד לאחר אחסנה ממושכת.
  3. חל איסור לשימוש בחומרי ניקוי על בסיס חומרים חומציים.
  4. ניקוי משטחי הבישול :
  • את משטחי העבודה יש לרחוץ אך ורק במים וסבון, לייבש ביסודיות ולאחסן במקום מקורה.
  • את חלקי יציקת ברזל יש לרחוץ במים וסבון, לייבש ביסודיות ולשמן באמצעות מריחה דקה של שמן צמחי.
  1. ניקוי פנים הגריל:
  • הסר את המכסה, משטחי הבישול ואת מקרני החום ונקה את התחתית באמצעות מטלית לחה, מים וסבון.
  1. ניקוי רשתות הצלייה:
  • בגמר השימוש יש לנקות את הלכלוך שהצטבר באמצעות מברשת פלדה (פליז) ולמרוח את הרשת בשמן מאכל .
  • אין להשתמש במסירי שומנים, יש להשתמש בסבון כלים בלבד.
  • אין לשטוף את חלקי הגריל במדיח כלים או להשרותם במים.
  1. ניקוי המבערים והמכלול:
  • נקה את המבערים אחת לחודשיים בעזרת מים וודא כי אינם סדוקים.
  • אין למרוח שמן על המבערים.
  • יש להקפיד כי חורי של המבער פתוחים ונקיים, שים לב חרקים עלולים לבנות לעצמן קן בתוך צינורות המבער במיוחד במהלך החודשים הקרים. כל מכשול בצינורות המבער עלולים לגרום לסכנת שריפה – אם פורצת שרפה במבער כבה את הגריל מייד.
  • ניקוי מגש הנוזלים: יש לנקות באופן שוטף את השומנים והלכלוך שמצטברים במגש, מרבית ההתלקחויות נגרמות כתוצאה מבערת השומן שלא הוסרו טרם שימוש חוזר.
  • מומלץ להדק ולחזק את כל הברגים בחלקי העץ והברזל השונים אחת לכמה חודשים.

 

אחסון הגריל

חשוב! בעת אחסון הגריל יש לנתק את בלון הגז ולאחסנו בחוץ הרחק מחשיפה ישירה לשמש, חומרים דליקים. כמו כן אין לאחסנו במרתף או במקומות נטולי אוורור.

יש להקפיד על אחסון המכשיר לפי ההוראות הבאות :

  1. יש להרחיק מהישג ידם של ילדים.
  2. השתמש בכיסוי לגריל בעת אחסון בחוץ.
  3. לפני הבישול חזור על נוהל בדיקת דליפות.

 

אנחנו בסקאב ישראל מאחלים לכם צלייה מהנה!

 

עגלת הקניות
  • עגלת הקניות ריקה ממוצרים
0